Tuesday, 24 February 2009

A Perfect Dinner: Nasi Lemak


muahahahaha....nasi lemak keempat yang aku buat...lepas demam aritu, punye la aku mengidam nak makan...nak cari kedai jual nasi lemak...mana ler ada...kat london ade ler banyak...aritu aku siap duk google3 lagi kedai3 makanan malaysia kat Birmingham atau Coventry...ada ler satu kat BIrmingham...tengah ceruk mana ntah....

Last3..terpaksa jugak buat sndiri..first time buat, tak jadi..second time jadi sesikit..third time dah sedap...n yang baru buat ni...hehhehe...sedap giler ...(ikut aku punyer lidah ler..hehhe)..

hmm...baru aku tau...nak sedap makanan...kena masak dengan api yang slow n lama....sambal tadi lebih sejam aku duk biar je atas dapur....muahhahah...biarpun lama tunggu masak tapi puas hati...pasal sedap...yum yum

7 comments:

  1. salam wbt..

    ceh3.. ko buat nasik lemak, awal drpd aku.. huhu..

    xpela, thniah gak sbb bjaya buat..
    bukannya senang masak2 ni.. +)

    ReplyDelete
  2. hahhah...mesti ler...biler nak datang warwick?? wahai kanak3 cardiff??

    ReplyDelete
  3. salam!! congratulations .. pandai dah masak nasi lemak .. kalah makcik tu masak sambal sampai sejam.

    nampak pun memang macam sedap tu ..

    ReplyDelete
  4. byk nye ikan bilis... best!!!!!!!!!!!!!!!
    kt msia kan... evryday leh mkn ns lmak..=p

    ReplyDelete
  5. muahahhaha..pija, mesti ler banyak ikan bilis ...aku buat nsdiri..


    hahha..dah tak heran dah nasi lemak tu..dah leh wat sndiri..

    tapi nasi lain3 tu terliur la lagi..

    nasi dagang, nasi minyak, nasi ayam,...

    haish..biler nak pandai wat ni..

    makcik mem-besar, ada resipi nasi ayam yang sonang dan sedap?

    hehehehhe

    ReplyDelete
  6. nazri nazri...

    semangat gile sampai 1jam awk masak sambal tu..memang terbaik!!patut simpan la skit utk ktorang...mcm ni la..masak sedap2 tanak offer, pastu tunjuk dkt blog plak..

    ReplyDelete
  7. hihi..

    aku terpaksa gak ke Warwick, sebab nak hantar yg Dzull order, kopok lekor dari Cardiff..
    hebat x? kopok lekor tu.. +p

    ReplyDelete