Sunday, 30 March 2008

ADUN Kijal | Ahmad Said | Macam Setan

Ops...Panas title kat atas tu..jangan melenting dulu, bukan aku yang buat title tu...Cuma quote dari blog lain jer.. Ahmad Said, jangan ler saman aku..takde duit aku nak bayar.. Kalau Petra kamaruddin (Malaysia Today) takpe la,..Dia banyak duit..//Arini biarlah aku membebel pasal MB terbaru negeri kesayangan aku ni.. Datuk Ahmad Said...

Tiba2...namanya terkenal seluruh negara..Krisis perebutan takhta MB terengganu menjadi pertaruhan. Ramai yang tidak bersetuju dengan Idris Jusuh. Tapi mengapa ya? Dikatakan bahawa Idris Jusuh ini tidak berapa menjaga hubungan baik dengan Sultan. Menghabiskan terlalu banyak duit kerajaan untuk projek Masjid Kristal yang bodoh dan 22 lagi replika masjid di Pulau Wan Man, Kuala Terengganu. Mengapa saya katakan suatu projek yang bodoh? Kerana masjid Kristal itu jauh dari perkampungan orang ramai, Solat jumaat tidak pula dibenarkan di masjid itu, Pelik kan???? nama sahaja masjid. Sewajarnya masjid itu menjadi tempat melakukan ibadat dan tempat percambahan ilmu agama , tapi hanya menjadi tempat pelancong mengambil gambar sahaja..Alangkah janggal lagi pelik bin ajaib....Tapi ini lah lambang manifestasi kejayaan Islam hadhari tajaan Paklah, Khairy Jamaluddin, Patrick Badawi dan konco2 nyer...

Lagi satu, Idris ni banyak menggugurkan muka2 lama Adun dan ahli parlimen.. "Giant Killer" Datuk Abdul Rahman Bakar (parlimen Marang) yang mengalahkan Tok Guru Haji Hadi juga tidak tersenarai...jadi khabarnya, ramai juga anggota UMNO yang menghantar memorandum kepada Sultan terengganu untuk mengkhabarkan ketidakpuasan hati mereka.

Sultan yang memang sudah tidak berapa puas hati dengan Idris Jusoh ekoran, khabarnya Pak Lah telah diminta oleh Idris Jusoh untuk merasmikan bangunan2 yang lebih utama dalam Taman Tamadun Islam di Kuala terengganu. sultan hanya diminta merasmikan bangunan yang kurang utama sahaja.

Jadi sultan pun apa lagi. Berang la. Tak puas hati.

jadi sultan pun appoint la Ahmad Said pulak.. Kerana khabarnya mengikut hierarki Umno negeri.. Ahmad Said adalah satu-satunya Ketua Bahagian Umno yang menjadi Adun selain Idris Jusoh. ..Tapi kenapa la sultan ni pilih Ahmad Said?? Dah takde orang lain ker... perangai tak matured langsung..

Bukti nyer??? Video dibawah..daripada http://hanief.blogspot.com....

Aku rasa hancurlah terengganu bawah sorang MB bermulut celupar camni..


No comments:

Post a Comment