Friday, 15 February 2008

MakCik PC:slimmest PC in the world


Korang tau tak citer pasal makcik PC yang Pak Lah lancar 2/12 lepas...haha...punyer le buruk,..

Aku ader terbacer kat satu blog tu... die kutuk ler.apsal letak nama makcik PC, apsal tak letak Beruk PC??....

hhahaaa.. memalukan betol ler MIMOS ni buat keluar PC camtu...

Dah ler harga mahal nak mampus..Baik aku cari branded secondhand PC kat LowYAt..lagi murah...

spesikasi lak:

  • Price around Rm 537.00 - Rm 1008.00
  • Lightweight about 800 gram
  • Highly Portable
  • Touch Screen (No Keyboard, No Mouse)
  • 16" wide screen with vivid colour
  • Equipped with WiFi, Bluetooth, WiMax
  • Work with any TV
  • Built in flash memory
  • Easy accessible
  • Processor (Don’t know yet, top secret.)

hahaha

keyboard pon takde...

dah kalau keyboard takde, takkan ler nak pakai touch skrin jer memanjang...bongok betul ler...
Ni bukannya slimmest PC... PDA paling bagak ada la...


Entah-entah MIMOS nak reka OS baru...bagi nama PAKCIK OS...kahkahkahkah...
kalau nak pakai windows , karang mahal sangat plak...

wat malu betol...dah kalu tak pakai windows, mesti tak boleh guna banyak windows-based programs...

Dah ler flash memory 2 Gb jer..nak wat ape.. Letak 2 movie dah penuh..

Processor lak, entah ambik chip dari mana la plak..mesti la bukan dari Intel atau AMD... Kot-kot MIMOS buat sendiri jugak processor..hahahahah.

PC ni target untuk kawasan luar bandar, tapi mana la ader WIFI dan WiMax kat luar bandar... Sewel betol ler MIMOS ni... Tak tau la kalau ada jugak makcik yang terpesona jugak kat MAKCIK PC ni.. Satu scheme kerajaan untuk menipu golongan yang jahil IT..

Hai MIMOS, berape banyak duit habis buat RnD untuk MAKCIK PC ni?? Baik la kerajaan bagi subsidi untuk pembelian PC biasa..Ada la jugak faedahnya





No comments:

Post a Comment